مطالبی که در این مقاله مپگرد مطالعه می کنید
- دسته بندی کارت های اعتباری و نقدی از نظر فیزیکی و مجازی بودن آنها
- کارت های ارزی بین المللی فیزیکی (Physical Card)
- کارت بین المللی اعتباری یا کردیت کارت (Credit Card)
- کارت بین المللی نقدی یا دبیت کارت (Debit Card)
- کارت بین المللی پیش پرداخت یا پریپید (Prepaid Card)
- کارت های ارزی بین المللی مجازی (Virtual Card)
- انواع کارت های اعتباری از نظر شبکه های پرداخت ارزی
مطلب پیشنهادی: مزایا و محدودیت های کارت های اعتباری ارزی بین المللی (ویزا و مستر کارت)
دسته بندی کارت های اعتباری و نقدی از نظر فیزیکی و مجازی بودن آنها
کارت های ارزی بین المللی فیزیکی (Physical Card)
در نوع کارت ها ارزی فیزیکی شما یک کارت پلاستیکی دریافت می کنید که روی آن شماره 16 رقمی، تاریخ انقضا (که معمولا سه ساله هستند) و پشت آن کد سه رقمی CVV2 نوشته شده و با آن می توانید علاوه بر خریدهای آنلاین از تمام دستگاه های خودپرداز (ATM) متصل به شبکه مربوط به کارت اعتباری خود، پول نقد دریافت کنید و یا از دستگاه های POS خرید کنید.
انواع کارت های بین المللی فیزیکی:
- کارت بین المللی اعتباری یا کردیت کارت (Credit Card)
- کارت بین المللی نقدی یا دبیت کارت (Debit Card)
- کارت بین المللی پیش پرداخت یا پریپید (Prepaid Card)
-
کارت اعتباری یا کردیت کارت (Credit Card)
کارت های اعتباری با توجه به اعتبار حساب بانکی و تحت قراردادی که یک شرکت با بانک دارد و حقوق ماهیانه شخص را واریز می کند، صادر می شود و این امکان را به شخص می دهد که با توجه به میزان امتیازی که کسب می کند حتی بیشتر از موجودی حسابش خرج کند و به محض رسیدن زمان سررسید و با واریز شدن درآمد فرد، به صورت یکجا یا قسطی (همراه با کارمزدهای مربوطه) از موجودی حسابش کسر شود.
سقف خرید با کارت اعتباری بین المللی به میزان اعتباری که بانک به شما می دهد بستگی دارد نه به موجودی آن و معمولا به اشخاصی تعلق می گیرد که شهروند یک کشور هستند و شغل معتبر و سابقه مالی خوبی دارند.
-
کارت بین المللی نقدی یا دبیت کارت (Debit Card)
کارت های نقدی یا دبیت کارت برخلاف کارت های اعتباری تنها زمانی قابل استفاده هستند که در حساب بانکی متصل به آنها به اندازه میزان خرید یا برداشت شما موجودی داشته باشند و جز این تفاوت دیگری با کارت های اعتباری ندارند. (شبیه کارت های عابر بانک در ایران)
این کارت ها قابل شارژ هستند و می توانید به دفعات زیاد و با هر مبلغی آنها را شارژ کنید.
در حال حاضر تنها کارتی که برای ایرانیان صادر می شود (به جز کارت های پیش پرداخت) همین کارت است و معمولا توسط یکی از بانک های کشور همسایه و به نام خود شخص صادر می شود.
-
کارت بین المللی پیش پرداخت یا پریپید (Prepaid Card)
کارت های پیش پرداخت شبیه کارت های نقدی یا دبیت کارت هستند با این تفاوت که به حساب بانکی متصل نیستند و خود کارت موجودی مشخصی دارد که از قبل در آن واریز شده است و کسی نمی تواند توسط حواله های بانکی آن را شارژ کند یا موجودی آن را افزایش دهد.
کارت های ارزی پیش پرداخت که قابلیت برداشت یا انتقال وجه را ندارند دو نوع هستند،
- قابل شارژ (Reloadable)
- غیر قابل شارژ یا گیفت کارت (Gift Card)
کارت های ارزی بین المللی مجازی (Virtual Card)
کارت ها ارزی مجازی برخلاف کارت های فیزیکی فقط مجموعه ای از اطلاعات کارت (شماره 16 رقمی، تاریخ انقضا و کد سه رقمی) هستند و تنها کاربرد آن، پرداخت های آنلاین و خرید از سایت هایی است که از این درگاه ها پشتیبانی می کنند. تنها مزیت کارت های بین المللی مجازی به کارت های بین المللی فیزیکی، هزینه صدور پایین آنهاست و مدت زمانی که آماده می شوند.
مطلب پیشنهادی: ویزا کارت و انواع آن را بشناسید و بر اساس نیازتان خرید کنید
تفاوت های عمده کارت های نقدی یا دبیت کارت (Debit) با کارت های پیش پرداخت (Prepaid)
-
اتصال به حساب بانکی
دبیت کارت ها یا کارت های نقدی به حسابی در بانک صادر کننده آنها متصل هستند اما کارت های پیش پرداخت اینطور نیستند و شبیه کارت های بین المللی هدیه هستند با این تفاوت که قابل شارژ هستند.
-
امکان شارژ کارت و حساب از سراسر جهان
شما میتوانید کارت های نقدی (دبیت کارت) خود را از طریق هر صرافی در سراسر جهان و یا از طریق حواله و کارت به کارت شارژ کنید اما کارت های پیش پرداخت تنها از طریق بانک صادر کننده قابل شارژ هستند.
-
تاریخ انقضا
حساب های متصل به دبیت کارت (کارت های نقدی) مادام العمر هستند و حتی اگر کارت شما بعد از 3 سال منقضی شود به راحتی و با هزینه کم می توانید آن را تمدید کنید اما تاریخ انقضای حساب های پیش پرداخت معمولا کم است و اگر زمان انقضا آن پولی در آن باشد به حساب فرعی (باز کننده حساب) واریز می شود.
-
توانایی خرید از همه پایانه های فروشگاهی (POS)
شما از طریق کارت های نقدی می توانید از همه درگاه های متصل به شبکه مربوط به کارتتان خرید کنید اما در مورد کارت های پیش پرداخت این مورد صدق نمی کند و بیشتر سایت ها یا پایانه های فروشگاهی به خاطر مسائل امنیتی از پذیرفتن کارت های پیش پرداخت خودداری می کنند.
-
توانایی اجاره خودرو و خرید آفلاین
تنها کارتی که می توانید توسط آن ماشین اجازه کنید و یا به صورت آفلاین خرید کنید کارت های نقدی هستند آن هم از نوع گلد، مثل ویزا کارت گلد یا مستر کارت گلد (به جز کارت های اعتباری یا کردیت کارت)
-
امکان گرفتن Bank Statement یا Bank reference Letter
اگر برای امور مختلف نیاز داشته باشید به سفارت مراجعه کنید و نیاز به Bank Statement یا Bank reference Letter داشته باشید تنها از طریق کارت های اعتباری نقدی امکان پذیر است نه کارت های پیش پرداخت.
-
هزینه شارژ کارت
اگر کارت نقدی یا دبیت کارت داشته باشید برای شارژ آن می توانید از هر صرافی که کارمزد کمتری دریافت کنید کارت خود را شارژ کنید اما برای شارژ کارت پرداخت خود حتما باید از طریق صادر کننده آن اقدام کنید حتی اگر مبلغ بسیار بالایی از شما درخواست کند.
-
اینترنت بانک
اینترنت بانک دبیت کارت ها امکانات زیادی در اختیار شما قرار می دهند اما کارت های پیش پرداخت اینترنت بانک ندارند و یا اگر هم داشته باشند تنها می توانید موجودی حساب خود را چک کنید.
-
توانایی گرفتن کارت اضافه
معمولا از طریق کارت های نقدی می توانید درخواست کارت جدیدی کنید و برای آن سقف تعیین کنید اما این امکان برای کارت های Prepaid امکان پذیر نیست.
مطلب پیشنهادی: تفاوت ویزا کارت و مستر کارت
انواع کارت های اعتباری از نظر شبکه های پرداخت ارزی
در واقع ویزا و مستر و یا انواع دیگر آن شبکه های پرداخت ارزی بین المللی هستند (مثل شبکه شتاب) که هیچ کدام به خودی خود بانک نیستند و با استفاده از آنها می توانید از تمام وبسایت های متصل به درگاه پرداخت آنلاین در سراسر جهان خرید کنید و یا از تمام خودپردازهای متصل به آنها در همه کشورهای جهان پول برداشت کنید.
از جمله مهمترین برند های تجاری کارت های ارزی بین المللی می توان به موارد زیر اشاره کرد
- ویزا کارت (VISA Card)
- مستر کارت (Master Card)
- امریکن اکسپرس (American Express)
- مسترو (Maestro)
- دیسکاور ایت (Discover it)
- و ...
اگر در مورد کارت های ارزی بین المللی سوالی دارید در بخش نظرات بپرسید تا به این مقاله اضافه کنیم.