زیباترین بناهای تاریخی جهان را از اینجا پیگیری کنید.
یکی از دیدنی هایی که نباید در ترکیه از دست داد شهر باستانی افِسوس (Ephesus)، شهر بناهای تاریخی عظیم و جاده های سنگ مرمری است. افسوس (Ephesus) یکی از کامل ترین شهرهای پابرجای رومی برای تجربه زندگی در دوران طلایی امپراطوری روم در منطقه مدیترانه است.
گردشگران قبل از اینکه به شهر جیزه (Giza) مصر سفر کنند، عکس هایی از اهرام باشکوه جیزه را می بینند اما حقیقت این است که داشتن فرصت تماشای این آثار تاریخی باستانی از فاصله نزدیک کاملا با آنچه که در عکس ها می بینید، تفاوت دارد.
دیوار بزرگ چین، بزرگترین و قدیمی ترین سازه معماری ساخت دست بشر است که توانسته حدود 2000 سال آن را حفظ کند و به عنوان میراث گذشتگان به آیندگان برساند. دیوار بزرگ چین در سال 1987 میلادی در فهرست میراث جهانی یونسکو (UNESCO) و در سال 2007 میلادی به عنوان عجایب هفتگانه جهان در قرون وسطی به ثبت رسید. با مپگرد همراه باشید تا با این اثر تاریخی باشکوه آشنا شوید.
آمفی تئاتر کولوسئوم (Colosseum) ایتالیا معروفترین و بزرگترین آمفی تئاتر در روم باستان بوده است. واژه کولوسئوم (Colosseum) از کلوسئوس نرونیس (Colossus Neronis) که نام یک مجسمه برنزی بزرگ از امپراتور نرو (Nero)، که در نزدیکی این آمفی تئاتر قرار داشته، گرفته شده است. اما در زمان های گذشته برای استفاده مجدد از فلز برنز، این مجسمه از بین رفته است.
ترکیه ویرانه های رومی-یونانی زیادی دارد اما هیچکدام به اندازه شهر باستانی پرگامون (Pergamum) در برگاما (Bergama) کنونی رومانتیک نیست. یکی از مهمترین کتابخانه های قدیمی جهان، بقایای معبد پرگامون (Pergamum) است که از بالای تپه ها چشم نواز است.
ایاصوفیه (Aya Sofya) یکی از زیباترین ساختمان های مشهور جهان است. شکوه مسحور کننده موزه ایاصوفیه (Hagia Sophia)، نه تنها یکی از بهترین دیدنی های استانبول بلکه از برترین جاذبه های گردشگری ترکیه است. مناره های ظریف فضای بیرونی آن، بعد از فتح عثمانی به آن اضافه شده، در حالی که قسمت رنگی مجلل و غار مانند فضای داخلی آن یادآور قدرت و حکومت قسطنطنیه قدیم است. این بنای تاریخی مشهور یکی از مکان هایی است که هر بازدیدکننده باید ببیند.
ساختمان های متروک جاده ابریشم در شهر قدرتمند آنی (Ani) روی دشتی در نزدیکی مرز جدید ترکیه و ارمنستان (Armenia) رها شده اند. علاوه بر یورش مغول در قرن 14، زلزله و از بین رفتن راه های بازرگانی هم، در سقوط ناگهانی و به پایان رسیدن دوران طلایی آنی (Ani)، پایتخت ارمنی نقش داشتند.
در جنوب آنتالیا (Antalya) مجسمه های خیره کننده آمفی تئاتر رومی اسپندوس (Roman Theatre of Aspendos)، شکوه و جلال حکومت مارکوس اورلیوس (Marcus Aurelius') را نشان می دهند. آمفی تئاتر رومی اسپندوس یکی از درخشان ترین جاذبه های باستانی و بهترین نمونه باقی مانده از تماشاخانه های عصر کلاسیک جهان است.
صومعه Melk Abbey یکی از معروف ترین صومعه های جهان است که در بالای صخرههای زیبای مشرف بر آبهای آرام رود دانوب (Danube)، درکنار کلیسای بندیکتین (Benedictine) قرار گرفته است.
میلتوس (Miletus) هم مثل پرین (Priene) یک شهر بندری بزرگ از دوره هلنیستیک (Hellenistic) است با این تفاوت که لنگرگاه های آن در اثر لای گیری تخریب نشد و رفت و آمد در آن تا قرن چهاردهم در دوره سلجوقیان هم ادامه داشت به همین دلیل می توان گفت که باقیمانده های این شهر در واقع ترکیبی از دوره های زمانی مختلف است.
آمفی تئاتر 15000 نفری بزرگ میلتوس (Miletus) یکی از جاذبه های آن است که ردیف های صندلی بالایی آن چشم انداز بسیار زیبایی را برای بازدیدکنندگان فراهم می کند.
بقایای شهر هلنیستیک (Hellenistic) پرین (Priene) که توسط یک چشم انداز کوهستانی احاطه شده، یکی از خوش عکس ترین جاذبه های کوش آداسی (Kusadasi) محسوب می شود. این بندر قدیمی اوج روزهای طلایی خود را در سال های 300 تا 450 قبل از میلاد مسیح داشت که لنگرگاه های آن از اجناس تجاری پر میشد. لای گیری رودخانه مئاندر (Meander River) به روزهای طلایی این شهر پایان داد و در نهایت در قرن دوم بعد از میلاد مسیح پرین به یک شهر متروکه تبدیل شد.
فروم رومی ها قلب امپراتوری رم باستان بوده است. در این مکان پیاده روها، معابد، بازارها، دادگاه و ساختمان های رم باستان قرارداشته، اما آثار زیادی از آنها به جای نمانده است. برای درک ساختار کلی این مکان باید کمی قوه تخیل خود را به کار بگیرید.