مسجد جامع مظفری کرمان در میدان مشتاقیه
دلیل ساخته شدن مسجد جامع کرمان
محمد مظفر در نبردی سخت با قوم اوغان و جرمان (اقوامی مهاجم که از هزاره های افغانستان بودند و در قسمت های کرمان و یزد و اصفهان و فارس تاخت و تاز می کردند) نذر می کند که بعد از پیروزی بر آنها مسجدی بسازد و بر این اساس بعد از پیروزی، به محض ورود به کرمان در محله دروازه زرندیه که در آن زمان بیرون شهر کرمان بود مسجدی ساخت. کم کم شهر گسترش یافت و این مسجد در بافت شهر قرار گرفت.
هزینه ساخت مسجد جامع کرمان
هزینه ساخت مسجد جامع مظفری از برداشت مزارع و باغات محمود مظفر در میبد تامین می شد. او بعد از پایان ساخت این مسجد، مولانا عفیف الدین را از یزد برای اقامه نماز به این مسجد دعوت می کند.
ساختار و معماری مسجد جامع کرمان
مسجد جامع کرمان (مسجد جامع مظفری) سه در شمالی، شرقی و غربی دارد که ارزشمندترین قسمت بنای مسجد جامع کرمان، در، محراب و سردر شرقی مسجد با بناهای کاشی کاری معرق تزئین شده است.
پروفسور پوب هم در کتاب "معماری ایران" این کاشی کاری ها را توصیف کرده که در نوع خود بی نظیر و از مفاخر معماری اسلامی است و همینطور سردر بزرگ و بلند مسجد جامع کرمان با کاشی کاری جالبش به مسجد جامع یزد شباهت زیادی دارد.
سردر شرقی آن در حمله آقا محمدخان قاجار به کرمان توسط شلیک توپ صدمه دیده بود که بعدها مرمت و بازسازی شده است.
مسجد جامع یزد
در پشت محراب ضلع غربی، قبر شاعر معروف اهل بیت بمانعلی راجی کرمانی قرار دارد که دیوان ارزشمند "حمله حیدری" از سروده های اوست.
کاشی کاری های مسجد جامع مظفری کرمان
کاشی کاری های مسجد جامع کرمان
تعمیرات و الحاقات مسجد جامع کرمان
از جمله تعمیرات و الحاقات در مسجد جامع مظفری کرمان می توان به سر در جنوب غربی مسجد اشاره کرد که مربوط به دوره صفوی است و همینطور مرمت مناره و گلدسته آن که در زمان کریمخان اتفاق افتاده است.
همینطور بنای قسمت غربی مسجد که مربوط به دوره مظفریان بوده و در زمان شاه عباس دوم تعمیر و الحاقاتی در آن انجام شده است.
در سالهای اخیر تعمیرات غیر اصولی در آن انجام گرفته مثل نصب پنجره های فولادی که سال ساخت 1366 شمسی بر آنها حک شده و هیچ سنخیتی با آن فضا نداشته و اصلا در آن زمان فولادی وجود نداشته است، آن هم در کنار درهای چوبی مسجد.