پیشنهاد سفر

کارهایی که باید قبل از یک سفر خارجی انجام دهید

اگر بار اول است که می خواهید برای یک سفر خارجی برنامه ریزی کنید ممکن است ندانید دقیقا از کجا و به چه ترتیبی کارهایتان را انجام دهید. در این مطلب قصد دارم به شما بگویم چه کارهایی را با چه ترتیبی انجام دهید تا بهترین تجربه سفر خارجی را داشته باشید و چیزی را از قلم نیندازید.

 

1) شرایط اخذ ویزای کشور مقصد را چک کنید

1) شرایط اخذ ویزای کشور مقصد را چک کنید

اولین قدم قبل از اقدام برای یک سفر خارجی این است که شرایط ویزای آن کشور را چک کنید و اگر به ویزا نیاز دارد، برای دریافت آن اقدام کنید. برای سفر به بعضی از کشورها مثل ترکیه به ویزا نیازی نیست. ویزای بعضی از کشورها مثل آذربایجان را هم می توان لب مرز یا به صورت الکترونیکی و خیلی سریع گرفت.

در مطلب "با پاسپورت ایرانی به چه کشورهایی می توان بدون ویزا سفر کرد یا لب مرز ویزا گرفت" می توانید لیست این کشورها را کامل ببینید.

از آنجایی که برای دریافت ویزای بعضی از کشورها مثل حوزه شینگن نیاز است حداقل از 30 روز قبل اقدام کنید، پس این مرحله را هرچی سریعتر بررسی کنید.

 

2) مدارک مورد نیاز را آماده و ترجمه کنید

2) مدارک مورد نیاز را آماده و ترجمه کنید

در صورتی که برای دریافت ویزای کشور مورد نظرتان مدارک خاصی نیاز است، آنها را آماده کنید و هرچی زودتر به یک دارالترجمه رسمی معتبر تحویل دهید.

بعضی از سفارت ها مثل سفارت اسپانیا مدارک شما را به زبان رسمی خودشان تحویل می گیرند، پس حتما از قبل در سایت سفارت کشور مقصدتان زبان ترجمه مدارک را چک کنید.

از آنجایی که در ترجمه مدارک به زبان های غیر انگلیسی همه دارالترجمه ها معتبر و مورد تایید سفارت ها نیستند، درباره این موضوع هم تحقیق کنید.

من در مطلب "لیست دارالترجمه های معتبر و مورد تایید سفارت اسپانیا" سعی کردم در مورد دارلترجمه های اسپانیایی به شما کمک کنم و آدرس و اطلاعات تماسشان را برایتان بنویسم.

 

3) مدت زمان اعتبار پاسپورتتان را چک کنید

3) مدت زمان اعتبار پاسپورتتان را چک کنید

تقریبا برای گرفتن ویزا و سفر به 90% کشورهای جهان (حتی ترکیه که نیاز به ویزا ندارد) پاسپورتتان باید حداقل 6 ماه از تاریخ شروع سفرتان اعتبار داشته باشد.

برای تمدید پاسپورتتان باید به دفاتر پلیس +10 مراجعه کنید و یادتان باشد جدیدا تحویل آن بین 2 هفته تا 20 روز زمان میبرد! پس حتی اگر یک روز هم کمتر از 6 ماه اعتبار دارد، هرچی سریعتر برای تمدید آن اقدام کنید.

اگر هم تا حالا برای دریافت پاسپورت اقدام نکرده اید، مطلب "مراحل گرفتن پاسپورت + مدارک مورد نیاز" را بخوانید.

 

4) اگر برای ورود به یک کشور واکسن خاصی مورد نیاز است، زودتر اقدام کنید

4) اگر برای ورود به یک کشور واکسن خاصی مورد نیاز است، زودتر اقدام کنید

قبل از ورود به بعضی از کشورها مثل آمریکای جنوبی یا آفریقا نیاز است که یک سری واکسن های خاص بزنید. حتما قبل از سفر دربارش تحقیق کنید و اگر نیاز است آن را پشت گوش نیندازید، چون ممکن است در سفر بیمار و دچار مشکل شوید.

مطلب پیشنهادی: کارهایی که نباید در سفر انجام داد 

 

5) پرواز یا وسیله حمل و نقل تان را رزرو کنید

5) پرواز یا وسیله حمل و نقل تان را رزور کنید

تو مرحله بعد باید بلیط هواپیما، قطار و یا اتوبوس به کشور مورد نظرتان را بخرید. 

از آنجایی که برای دریافت ویزای بعضی از مقاصد مثل کشورهای عضو شنگن، رزرو قطعی پرواز جز مدارکی هست که باید به سفارت تحویل دهید، این مرحله را باید همزمان با پروسه ویزا انجام دهید.

پیشنهاد می کنم برای پیدا کردن بلیط هواپیمای ارزان مطلب "راهنمای خرید پرواز ارزان خارجی" را از دست ندهید و این پست اینستاگرامم را ببینید.

 

6) محل اقامتتان را مشخص کنید

محل اقامت

اگر قصد ندارید در طول سفر در خانه دوست و آشنا اقامت داشته باشید، بهتر است قبل از سفر هتل یا هاستل مورد نظرتان را بوک کنید.

خیلی وقت ها اگر تاریخ سفرتان در فصل توریستی و های سیزن باشد، لحظه آخر نمی توانید هتل های خوبی را با قیمت مناسب پیدا کنید، پس بهتر است از قبل رزرو محل اقامتتان را قطعی کنید.

برای اقامت در طول سفر به جز هتل گزینه های زیادی وجود دارد که در مطلب "انواع محل اقامت در سفر" می توانید با انواع آن آشنا شوید.

 

7) هزینه عوارض خروج از کشور را پرداخت کنید

7) هزینه عوارض خروج از کشور را پرداخت کنید

یکی از مورادی که باید قبل از خروج از کشور انجام دهید پرداخت هزینه عوارض خروج از کشور است.

هزینه عوارض خروج از کشور برای کسانی که در سال جاری برای بار اول از کشور خارج می شوند 220،000 تومان، کسانی که برای بار دوم خارج می شوند 330،000 و بیشتر از آن 440،000 تومن هست.

برای پرداخت هزینه عوارض خروج از کشور هم دو راه وجود دارد، یا آنلاین و از طریق سایت سداد پرداخت کنید و یا از طریق دستگاه های خودپرداز در فرودگاه.

از آنجایی که معمولا فرودگاه شلوغ هست و ممکن است با صف طولانی مواجه شوید من پرداخت انلاین را پیشنهاد می کنم.

 

8) بیمه سفرتان را بخرید

8) بیمه سفرتان را بخرید

ممکن است پیش خودتان فکر کنید به بیمه سفر نیازی ندارید، اما از آنجایی که سفر به یک مقصد جدید همیشه غیر قابل پیش بینی هست و هزینه پرداخت بیمه سفر هم خیلی زیاد نیست، پیشنهاد می کنم حتما این کار را بکنید.

برای خرید بیمه سفر شرکت های زیادی وجود دارد، حتما قبل از خرید موارد تحت پوشش آنها را بخوانید و با آگاهی خرید کنید.

 

9) کپی مدارکتان را آپلود کنید

9) کپی مدارکتان را آپلود کنید

علاوه بر اینکه باید در طول سفر مدارک مربوط به ویزا، بیمه، پرواز و.. همراهتان باشد، یک کپی از آن را در گوگل درایوتان و یا گوشی موبایلتان داشته باشید، تا اگر یک درصد گم شد و یا به آن نیاز پیدا کردید دسترسی به آن آسان باشد.

 

10) ارز مسافرتی مورد نیازتان را خریداری کنید

10) ارز مسافرتی مورد نیازتان را خریداری کنید

یکی از سوال هایی که همیشه پرسیده می شود این است که برای سفر خارجی بهتر است دلار بخریم یا ارز رایج آن کشور را؟

به نظر من با توجه به وضعیت نرخ ارز در کشورمان بهترین روش این است که میزان پول مورد نیازمان را در قالب دلار یا یورو با خود ببریم و در مقصد مورد نظر، به ارز رایج آن کشور تبدیل کنیم تا حداقل نوسان را داشته باشد.

البته که باید یک مقدار کم در حد خرید سیم کارت و پرداخت پول تاکسی از فرودگاه تا محل اقامت، ارز رایج کشور مقصد همراهمان باشد، چون معمولا صرافی های داخل فرادگاه ها گزینه مناسبی برای تبدیل پول نیستند.

 

11) پول هایتان را چند جا جاسازی کنید

11) پول هایتان را چند جا جاسازی کنید

از آنجایی که ما به کردیت کارت هایی مثل ویزا کارت و مستر کارت دسترسی نداریم و مجبوریم همه پول مورد نیازمان را به صورت نقد با خودمون حمل کنیم، یکی از بدترین اتفاقاتی که میتواند در طول سفر برایتان پیش بیاید این است که کیف پولتان را بدزدند و یا پولتان را گم کنید.

برای جلوگیری از همچین اتفاقاتی بهترین کار این است که پولتان را تقسیم کنید و در چند جای مختلف جاساز کنید که اگر یکی از آنها را از دست دادید بی پول نمانید.

 

12) آب و هوای مقصد را چک کنید

12) آب و هوای مقصد را چک کنید

پیشنهاد میکنم حتما قبل از سفر، آب و هوای مقصد مورد نظرتان را در زمانی که آنجا هستید چک کنید.

اینطوری هم می توانید برای سفرتان و استفاده بهینه از وقتتان بهتر برنامه ریزی کنید و هم می توانید بهتر تصمیم بگیرید که چه لباس هایی را می توانید با خود ببرید.

در این پست اینستاگرامم مطلب کاملی درباره روش برنامه ریزی سفر نوشته ام.

 

13) میزان بار مجاز پروازتان را چک کنید

13) میزان بار مجاز پروازتان را چک کنید

به طور کلی میزان بار مجاز در پروازهای خارجی ایرانی 30 کیلوگرم هست اما وقتی صحبت درباره پرواز با ایرلاین های خارجی میشود، قضیه کمی فرق دارد.

میزان بار مجاز در هواپیمایی های خارجی مختلف متفاوت است و به مقصد و کلاس پروازی شما بستگی دارد.

حتما قبل از پرواز و موقع خرید بلیط و یا روی وب سایت ایرلاین مربوطه میزان بار مجاز را چک کنید که احیانا مجبور نشوید جریمه اضافه بار پرداخت کنید.

من قبلا در یک مطلب ایرلاین های خارجی که در ایران فعالیت دارند را معرفی کرده ام و لیست مقاصد پروازی و آدرس وبسایت آنها را هم برایتان نوشته ام.

پیشنهاد می کنم مطلب سایز و ابعاد استاندارد چمدان در هواپیمایی های مختلف را بخوانید.

 

14) اشیا، وسایل و داروهای غیرمجاز در پروازهای خارجی را چک کنید

14) اشیا، وسایل و داروهای غیرمجاز در پروازهای خارجی را چک کنید

داروها و وسایل زیادی هستد که شما نمی توانید در طول پرواز در چمدانتان حمل کنید یا با خود به داخل کابین هواپیما ببرید.

حتما قبل سفر این موارد را چک کنید که احیانا با خودتان وسایل یا داروهای ممنوع نداشته باشید و موقع پرواز دچار مشکل نشوید.

 

15) راه های حمل و نقل از فرودگاه مقصد به مرکز شهر را بررسی کنید

15) راه های حمل و نقل از فرودگاه مقصد به مرکز شهر را بررسی کنید

از آنجایی که معمولا فرودگاه ها با مرکز شهر فاصله دارند و هزینه رفت و آمد هم زیاد است، بهتر است قبل از سفر و تا زمانی که اینترنت دارید همه راه هایی که می توانید از فرودگاه مقصد به مرکز شهر بروید را بررسی کنید و بهترین راه را پیدا کنید.

اینطوری هم در هزینه و زمانتان صرفه جویی می شود و هم اگر آنجا به اینترنت دسترسی پیدا نکردید، دچار سردرگمی نمی شوید.

مثلا من در مطلب معرفی فرودگاه های استانبول و راه های دسترسی به مرکز شهر، سعی کردم این موضوع را درباره یکی از محبوب ترین مقاصد ایرانی ها پوشش بدهم.

 

16) حداقل 3 ساعت قبل از پرواز در فرودگاه باشید

16) حداقل 3 ساعت قبل از پرواز در فرودگاه باشید

احتمالا شما هم شنیدید که برای پروازهای خارجی بهتر است حداقل 3 ساعت قبل از پرواز در فرودگاه حضور داشته باشید.

یکی از دلایل آن این است که معمولا فرودگاه شلوغ است و پروسه گرفتن کارت پرواز و تحویل چمدان کمی طول می کشد و یکی از دلایل دیگر آن هم این است که 1 ساعت قبل از پرواز گیت بسته میشود.

یادتان باشد که همیشه میزان مسافت محل زندگیتان تا فرودگاه همراه با ترافیک احتمالی را هم در نظر بگیرید.

 

17) پاور بانک را فراموش نکنید

17) پاور بانک را فراموش نکنید

هیچ کس دوس ندارد شارژ موبایلش تمام شود و دسترسی اش به اینترنت و استفاده از اپلیکیشن هایی که در طول سفر به کارش می آید را از دست بدهد.

پس حتما یک پاوربانک خوب همراهتان باشد و همیشه آن را شارژ نگه دارید.

 

اگر این مطلب برایتان مفید بود آن را بادوستانتان به اشتراک بگذارید، شاید به آنها هم کمک کنید با دانستن این نکات سفر بهتری را تجربه کنند.



به این مطلب امتیاز دهید
(8 امتیاز)

بنر فروشگاه اکسسوری سفر مپگرد 2

فرم خبرنامه
برای اطلاع از تخفیف ها و آخرین مطالب مپگرد در خبرنامه عضو شوید
کارهایی که باید قبل از یک سفر خارجی انجام دهید - 4.4 out of 5 based on 8 votes
سمانه قائدی

بلاگر سفر، متخصص دیجیتال مارکتینگ و SEO

کانال تلگرام مپگرد
نظری داری؟

از پر شدن تمامی موارد ستاره‌دار (*) مطمئن شوید. کد HTML مجاز نیست.

دانستنی ها و نکات سفر